Juli Martínez Amorós presenta al Centre Cultural Gómez-Tortosa la novel·la «La merla blanca»

Al seu poble natal, el novelder Juli Martínez Amorós va presentar, el divendres passat, la novel·la “La merla blanca”, premi Teodor Llorente 2022.

El pati del Centre Cultural Gómez-Tortosa va acollir un acte que va obrir el regidor de Normalització Lingüística, Iván Ñíguez. Ñíguez va donar la benvinguda a l’autor i al públic i va destacar la importància del premi en l’àmbit literari i el reconeixement del jurat al “gran domini de Juli Martínez en la creació d’atmosferes i intrigues».

Després de la intervenció de Manolo Gil, director de Vincle Editorial, la filòloga Ascen Alted va entrevistar l’autor per tal de desentrenyar les característiques d’una novel·la negra ambientada en la ciutat d’Alacant i localitats properes. Carreres il·legals, drogues, corrupció política i apostes són el fons, “sense recrear-se en la sordidesa”, segons va apuntar Alted, de la investigació policial d’Arnau Feliu sobre unes morts, aparentment accidentals i inconnexes.

L’autor, emocionat, va tancar l’acte agraïnt la presència de familiars i amics i “el suport de tantes persones que han fet possible que estiguem hui presentant el llibre en el meu poble, en un lloc tan especial com és el Gómez-Tortosa”.

Juli Martínez Amorós, tècnic lingüístic de la Universitat d’Alacant, és coautor de diverses obres per a l’ensenyament del valencià i autor de l’assaig “La societat valenciana en l’espill lingüístic” (2016) i “Les formigues”, premi de narrativa Vila d’Onil (2003).