Fase zonal dels Jocs Esportius d’Escacs en Novelda

16797880_1441156959262827_3380151009444334379_o

El pròxim dissabte 12 de gener al Casal de la Joventut, el Club Escacs Novelda organitza conjuntament amb la FACV, la fase zonal dels Jocs Esportius d’Escacs. De nou el club novelder dóna suport a la promoció dels escacs a la nostra localitat, havent organitzat en nombroses ocasions aquesta fase zonal així como la fase provincial.

Aquest any s’ha optat per l’organització de la Fase Zonal ja que permet la participació de tots els xiquets i xiquetes de Novelda que practiquen els escacs, ja siga a la entitat organitzadora o als centres escolars, sense la necessitat de classificar prèviament.

A banda dels jugadors locals, assistiran xiquets i xiquetes de tota la província d’entre 8 i 14 anys, donant-li un lloc a Novelda al mapa escaquista autonòmic. El ritme de joc serà de 7 minuts + 3 segons per jugador/a al voltant d’unes 6/7 rondes en funció de les inscripcions.

Els jugadors que representaran aquest any al Club Escacs són Iván Amorós Castellanos, David Andreu Paunescu, Sergi Cazorla Sabater, Adrián Cremades Lledó, Raúl Fernández Gama, Ramón Izquierdo Mira, Marc Martínez López, Alberto Navarro Segura, Aina Palomares Marín, Àngels Palomares Marín, Gabriel Ruiz Beneyto, Angelo Vera Reichel i Valentino Vera Reichel.

Enllaç a la Final Provincial 2017 al Casal de la Joventut.

El Club Escacs vol agrair la confiança disposada per les famílies que opten per la seua metodologia i filosofia no només de joc, si no educativa. Fer dels escacs una eina d’entreteniment i d’aprenentatge, a través de la que desenvolupar l’atenció, la memòria a curt i llarg termini, l’estructura espacial, l’estratègia, l’anàlisi de situacions i la presa de decisions, assumint les conseqüències dels nostres actes i la re-estructuració i recerca de noves línies de joc, perfectament generalitzables a la vida quotidiana dels nostres xiquets i xiquetes. Aprendre a perdre, gestionar la frustració i aprendre de les errades, són aspectes que potencien al Club Escacs així com el treball en equip i l’associacionisme, a través d’un torneig per equips a nivell local.